Ga direct naar:

Domaine Long Pré, Ardennen, België

Diep verscholen in de groene Ardennen ligt Domaine Long Pré in het plaatsje Stavelot. Het glooiende landschap biedt tal van mogelijkheden om diverse sporten te beoefenen zoals klimmen, mountainbiken en kanovaren. Zoek in de zomer verkoeling bij de meren en beekjes of gooi een hengel uit in rivier de Amblève, die naast het bungalowpark stroomt. In de winter kunt u van de omliggende skipistes genieten. Als u echt een dagje uit wilt in België bezoekt u Plopsaland in Coo, de thermaalbaden in Spa of het F1-circuit in Francorchamps. Actuele activiteiten in de omgeving van Domaine Long Pré vindt u op Wattedoen.be of op WBT: Wallonië België Toerisme

Outdoor activiteiten

Maak uw verblijf in de Ardennen compleet met een activiteit bij Yourout!

De samenwerking tussen Yourout en Domaine Long Pré geeft u de mogelijkheid om uw verblijf in de Ardennen nog leuker te maken met een spannende en uitdagende activiteit. Wij organiseren in een bosrijke omgeving avontuurlijke outdoor activiteiten. Van licht sportief tot intensief. Voor ieder gezelschap, van individuele deelname tot grote groep. Uw verblijf in de Ardennen is compleet en onvergetelijk met een activiteit van Yourout.

Voor meer informatie en reserveringen klik hier.

Onderstaand het outdoor programma voor de meivakantie:

Circuit Spa Francorchamps 2019

Wandel-, fiets- en motorroutes

U kunt hele mooie wandel-, fiets- of motorroutes maken in de prachtige omgeving van Domaine Long Pré! Wist u dat op een steenworp afstand het Ravel fietspad ligt? Dit fietspad maakt deel uit van een 125 km. lang fietsnetwerk over oude spoorwegen in België, Duitsland en Luxemburg. Op www.vennbahn.eu vindt u meer informatie. Mooie wandelroutes vindt u op www.wandelgidszuidlimburg.com.

Dorpen & steden

In de nabije omgeving van Domaine Long Pré liggen diverse gezellige en interessante dorpen en steden. 

Stavelot

Stavelot is een gezellig plaatsje met een oude abdij, een cultuurhistorisch museum en een museum over het circuit van Francorchamps.
Afstand circa 3 kilometer.

Trois-Ponts

Zoals de naam al doet vermoeden dankt het plaatsje zijn naam aan drie bruggen. Trois-Ponts is een vermaard folkloristisch en toeristisch centrum.
Afstand circa 3 kilometer.

Coo

Een klein gezellig dorpje met de bekende watervallen van Coo en het pretpark Plopsa.
Afstand circa 5 kilometer.

Malmedy

Een gezellig toeristisch stadje aan de voet van de Hoge Venen. De stad biedt de toerist tal van mogelijkheden om zich te vermaken. Bezoekjes aan het papier- en carnavalsmuseum zijn zeker de moeite waard.
Afstand circa 11 kilometer.

Spa

U treft met name in het centrum talloze monumentale gebouwen aan. Het is er heerlijk wandelen in de omgeving en u kunt er een gratis bezoek brengen aan o.a. ‘Spa Monopole’ de wereldberoemde water- en limonadefabriek.
Afstand circa 20 kilometer.

Robertville

Door de bouw van een stuwdam op de rivier de Warche kon dit meer in 1929 ontstaan. In het meer bevindt zich een openlucht zwembad en ook zijn er waterfietsen en roeibootjes te huur.
Afstand circa 20 kilometer.

Pretpark Plopsa Coo

Dit park is bij uitstek geschikt voor kinderen. In het park zelf is een karting- en motorcircuit, er zijn oldtimers, een wildwaterbaan, een achtbaan en een bobbaan, wildwatervaren en rodeo spelen.

Ook is er een prachtig wildpark van 80ha groot.

www.plopsa.be

Thermes de Spa

Uw welzijn aan de bron

De Thermen van Spa zijn een weergave van de combinatie van het moderne welzijn met het traditionele thermalisme; de turfbaden, de balneotherapie, de heilzame werking van het drinken van water, het plezier van de waterspelen, de programma's voor relaxatie en om weer in goede conditie te geraken, de schoonheidszorgen. 

www.thermesdespa.com/welkom/

Monde Sauvage te Aywaille

In dit safaripark op 40 kilometer afstand vindt u naast onder meer olifanten, giraffen en zebra’s een speeltuin met kinderboerderij. Bij de receptie zijn kortingskaarten verkrijgbaar.

Geopend van maart t/m oktober.

www.mondesauvage.be

Museum van het circuit (Stavelot)

In de honderden jaren oude abdij vindt u de historie van het racecircuit van Francorchamps.

www.abbayedestavelot.be

Grotten van Remouchamps

Deze grotten liggen op circa 30 kilometer afstand en worden betreden onder leiding van een Nederlandstalige gids. Bij de receptie zijn kortingskaarten verkrijgbaar voor de grotten.

http://www.lesgrottes.be/nl/

Puzzle Planet

Puzzels

Bij Puzzle Planet vindt u spellen en puzzels voor alle leeftijden en van alle niveaus. U maakt ze alleen of met vrienden/familie. In de koude maanden kunt u dit zelfs doen in de aangename warmte van een openhaard. Kunt u niet verder? Dan kunt u aan een van onze medewerkers wellicht wat hulp vragen. Ook is er een speciale hoek voor de allerkleinsten. Alle puzzels zijn gratis te maken. Voor sommige bordspellen en andere puzzelactiviteiten betaalt u alleen een kleine borg.

- Bordspellen
- Levensgroot Jenga
- Sjoelen
- Kinderspeelgoed
- Hersenkrakers

Het grootste houten doolhof ter wereld

Op de locatie bevindt zich het grootste houten labyrint ter wereld. Op een oppervlakte van 2500 m2, een lengte van 2,5 km en twee verdiepingen, kan u genieten van plezier, spanning en emotie gedurende een reis van één à anderhalf uur op zoek naar de uitgang. U bepaalt zelf de moeilijkheidsgraad. Binnen het labyrint bevinden zich vele ‘nood’ uitgangen voor als u uw wandeling wenst in te korten.

Meer informatie is te vinden op: www.valdewanne.eu.

Museum van de Gewestelijke Religieuze kunst

U kunt er diverse schatten uit de Ardennen, zoals goudsmederij, beeldhouwkunst, schilderkunst en liturgische kleding bewonderen.

www.abbayedestavelot.be

Kasteel Reinhardstein

Reinhardstein is de hoogst gelegen, volledig gerestaureerde burcht van België en ligt op circa 20 kilometer afstand van Domaine Long Pré. Het kasteel is ingericht met tal van voorwerpen die te maken hebben met de geschiedenis van het kasteel en van de regio.

Steenkoolmijn van Blegny

Daal met een oud mijnwerker af in de mijn en ontdek de mysterieuze en fascinerende ondergrondse wereld. (Circa 45 kilometer.)

www.blegnymine.be

Prehistosite van Ramioul

Begeleid door een archeoloog ziet u hoe onze voorouders silex bewerkten, vuur maakten en hun werktuigen vormden en gebruikten.

Bezoek ook de grot van Ramioul.

Circa 45 kilometer.

www.ramioul.org

Euro Space Center in Transinne-Libin

Een uitgebreide tentoonstelling van foto’s, schaalmodellen en vier audiovisuele shows nemen u mee de ruimte in.

Ook kunt u er de jonge recruten van 10 tot 18 jaar aanschouwen tijdens de "training".

Circa 50 kilometer.

www.eurospacecenter.be

Kristalfabriek Val Saint-Lambert

In de beroemde kristalfabriek van Val Saint-Lambert (circa 65 kilometer) maakt u kennis met de prestigieuze wereld van het kristal.

U kunt in het kasteel een mooie spektakelroute volgen, die u naar de magische wereld van het glas en de boeiende geschiedenis van Val Saint-Lambert doet ontdekken.

www.val-saint-lambert.com

Webdesign & Realisatie: Holiday Media