Dorpen en steden

In de nabije omgeving van Domaine Long Pré liggen diverse gezellige en interessante dorpen en steden.

Stavelot

Stavelot is een gezellig plaatsje met een oude abdij, een cultuurhistorisch museum en een museum over het circuit van Francorchamps. Afstand circa 3 kilometer.

Meer informatie

Trois-Ponts

Zoals de naam al doet vermoeden dankt het plaatsje zijn naam aan drie rivieren die in deze dorp samenvloien. De drie rivieren zijn de Amblève, de Salm en de Baleur. Trois-Ponts is een vermaard folkloristisch en toeristisch centrum. Afstand circa 2 kilometer.

Meer informatie

Coo

Een klein gezellig dorpje met de bekende waterval van Coo en het pretpark Plopsa. Afstand circa 3 kilometer.

Meer informatie

Malmedy

Een gezellig toeristisch stadje aan de voet van de Hoge Venen. De stad biedt de toerist tal van mogelijkheden om zich te vermaken. Bezoekjes aan het papier- en carnavalsmuseum zijn zeker de moeite waard. Afstand circa 11 kilometer.

Meer informatie

Spa

U treft met name in het centrum talloze monumentale gebouwen aan. Het is er heerlijk wandelen in de omgeving en u kunt er een bezoek brengen aan o.a. ‘Spa Monopole’ de wereldberoemde water- en limonadefabriek. Afstand circa 20 kilometer.

Meer informatie

Robertville

Door de bouw van een stuwdam op de rivier de Warche kon dit meer in 1929 ontstaan. In het meer bevindt zich een openlucht zwembad en ook zijn er waterfietsen en roeibootjes te huur. Afstand circa 20 kilometer.

Meer informatie