Midden in de natuur

Genieten van bos, bergen en water

Diep verscholen in de groene Ardennen ligt Domaine Long Pré in het plaatsje Stavelot. Het glooiende landschap biedt tal van mogelijkheden om diverse sporten te beoefenen zoals klimmen, mountainbiken en kajaken. Zoek in de zomer verkoeling bij de meren en beekjes of gooi een hengel uit in rivier de Amblève, die naast het bungalowpark stroomt. In de winter kunt u van de omliggende skipistes genieten.

Wandel-, fiets- en motorroutes

U kunt hele mooie wandel-, fiets- of motorroutes maken in de prachtige omgeving van Domaine Long Pré! Wist u dat op een steenworp afstand het Ravel fietspad ligt? Dit fietspad maakt deel uit van een 125 km. lang fietsnetwerk over oude spoorwegen in België, Duitsland en Luxemburg.

Enkele websites om te wandelen: https://visitwallonia.be/fr-be/3/jaime/promenades-et-randonnees/carte-des-balades-pedestres-de-wallonie

à Stavelot: http://tourismestavelot.be/fr/parcours-balises?mb_page=recherche&mb_type=circuit&mb_categorie_locomotion=2&mbScrollTo=module&mb_bounds=%5B50.343927%2C5.757866%2C50.422738%2C6.063766%5D

https://www.haute-ardenne.be/fr/bouger/a-pied

https://www.sport-adeps.be/index.php?id=5945

https://www.ostbelgien.eu/fr/randonnee/toutes-les-randonnees?hik%5BhikingO%5D=1

Meer informatie

In- en outdoor activiteiten

Activiteiten voor particulieren en groepen bij Avenature

Avenature biedt u een ruime waaier aan van sport- en spelactiviteiten voor zowel binnen als buiten. Voor elke leeftijdscategorie heeft Avenature wel iets voorhanden. Het is ook mogelijk om een menu naar eigen wens samen te stellen. Neem gerust even contact met hen op om samen de verschillende mogelijkheden te bekijken. Check HIER het activiteitenprogramma van Avenature !

Meer informatie

Outdoor activiteiten

Maak uw verblijf in de Ardennen compleet met een activiteit bij Huski

De samenwerking tussen Huski en Domaine Long Pré geeft u de mogelijkheid om uw verblijf in de Ardennen nog leuker te maken met een spannende en uitdagende activiteit. Wij organiseren in een bosrijke omgeving avontuurlijke outdoor activiteiten. Van licht sportief tot intensief. Voor ieder gezelschap, van individuele deelname tot grote groep. Uw verblijf in de Ardennen is compleet en onvergetelijk met een activiteit van Huski.

Meer informatie

Plopsa

Attractiepark

Dit park is bij uitstek geschikt voor kinderen. In het park zelf is een karting- en motorcircuit, er zijn oldtimers, een wildwaterbaan, een achtbaan en een bobbaan, wildwatervaren en rodeo spelen.

Ook is er een prachtig wildpark van 80 ha groot.

Meer informatie

Circuit Spa Francorchamps

Racecircuit voor onder andere de Grand Prix Formule 1 van België

Het circuit Spa-Francorchamps werd voor het eerste daadwerkelijk als circuit gebruikt in 1921 bij een wedstrijd voor motoren. Vanaf 1950 werd er jaarlijks de Grand Prix van België georganiseerd.

Meer informatie

Thermes de Spa

Uw welzijn aan de bron

De Thermen van Spa zijn een weergave van de combinatie van het moderne welzijn met het traditionele thermalisme; de turfbaden, de balneotherapie, de heilzame werking van het drinken van water, het plezier van de waterspelen, de programma's voor relaxatie en om weer in goede conditie te geraken, de schoonheidszorgen.

Meer informatie

Monde Sauvage te Aywaille

Safaripark

In dit safaripark op 40 kilometer afstand vindt u naast onder meer olifanten, giraffen en zebra’s een speeltuin met kinderboerderij. Bij de receptie zijn kortingskaarten verkrijgbaar. Geopend van maart t/m oktober.

Meer informatie

Grotten van Remouchamps

Wandelen en varen onder de grond

Deze grotten liggen op circa 30 kilometer afstand en worden betreden onder leiding van een Nederlandstalige gids. Bij de receptie zijn kortingskaarten verkrijgbaar voor de grotten.

Meer informatie

Kasteel Reinhardstein

Ontdek het kasteel tijdens een rondleiding

Reinhardstein is de hoogst gelegen, volledig gerestaureerde burcht van België en ligt op circa 20 kilometer afstand van Domaine Long Pré. Het kasteel is ingericht met tal van voorwerpen die te maken hebben met de geschiedenis van het kasteel en van de regio.

Meer informatie